marți, 7 mai 2013

Vacanta de Paste în familie






Am fost, am văzut, mi-a plăcut!

Undeva în județul Neamț se găsesște acest ținut liniștit, al naturii și al munților, și mai presus de toate al oamenilor binevoitori! E minunat să vezi în jurul tău atâta verdeață, atâta speranță!
Drumurile ce se ivesc prin munți te poartă mai apoi spre adevărate lăcașe de cult, zone împânzite de mănăstiri. Ajuns acolo, întâlnești alți oameni minunați care îți povestesc așa cum știu mai bine toate tainele, tot trecutul acelor meleaguri - lucruri sfinte, pe care mulți dintre noi nu le cunoaștem nici măcar din cărți. Așa l-am cunoscut pe părintele Cleopa, descendent al părintelui Cleopa Ilie, arhimandrit și stareț la Mănăstirea Sihăstria, decedat în decembrie 1998. E un om minunat, un om cu o mare doză de cultură. Un părinte iubitor, căci le vorbește frumos copiilor și are harul de a povesti istoria locului atât de bine încât captează imediat atenția oricărui trecător.
Dincolo de aceste lăcașuri bisericești, vezi oameni truditori, oameni cu credință în Dumnezeu, care își îngrijesc zilnic gospodăria căci aceasta le e cea mai de preț avere! Pentru ei nimic nu e greu, sunt perseverenți și munca le e cea mai plăcută activitate. Te îngrijești de ogradă căci plantele te cunosc, iar animalele doar din mâinile tale se hrănesc.

Nimic nu spulberă liniștea din Poiana Teiului... În această vreme a anului turiștii nu sunt mulți, dar poveștile se țes frumos alături de puținii oameni care umplu zona!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îți place ceea ce ai citit? Aș vrea să știu opinia ta!